Zeker zijn van voedselveiligheid?

Wilt u er zeker van zijn dat de voedingsmiddelen die u verkoopt vrij zijn van bacteriën zoals bijvoorbeeld:

  • Listeria
  • E-coli
  • Salmonella
Dan zult u uw eindproduct goed moeten controleren. Controle is een tijdrovend en duur proces, maar essentieel in voedselveiligheid.

Betrouwbare resultaten in slechts enkele seconden

De grootste uitdaging binnen voedselveiligheid is om een betrouwbaar resultaat te krijgen in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Bij Boom vindt u een ruim assortiment aan artikelen welke u kunnen helpen om uw proces omtrent voedselveiligheid zo betrouwbaar en efficiënt mogelijk te maken. Daarnaast adviseren wij u graag bij het kiezen van de juiste artikelen, of het aanbieden van alternatieven, indien gewenst.

Monsterbewerking1

Monsterbewerking

Om uw monster voor te bereiden voor analyse, heeft u bepaalde artikelen nodig. Ook hierin beschikt Boom over een breed assortiment.

Bekijk assortiment

Monsternemers van burkle

Monstername

Boom kent een groot assortiment monstername artikelen zoals; scheppen, zakken, swabs en nog veel meer andere artikelen.

Bekijk assortiment

Microbiologie

Ook uw petrischalen en andere artikelen voor microbiologie vindt u bij Boom.


ATP-meting

Bij voedselveiligheid hoort ook ATP-meting. De artikelen hiervoor vindt u bij Boom.



Bekijk assortiment

Allergenen testen

Ook voor het testen op allergenen bent u bij Boom aan het juiste adres.




Bekijk assortiment

Broedstoven

Voor het testen op micro-organismen heeft u ook uw apparatuur nodig.  U kunt deze eenvoudig online bestellen, maar ons apparatuur team helpt u ook graag verder met het maken van de juiste keuze.

Bekijk assortiment

Wat is voedselveiligheid?

Voedselveiligheid is een brede term welke wordt gebruikt om aan te geven hoe veilig voedsel is voor de menselijke gezondheid. Het is een belangrijk onderwerp in Nederland, maar uiteindelijk bestaat 100% veilig voedsel niet.

Risico’s in voedsel

Om verschillende risico’s van voedsel te beperken, gelden er in Nederland veel regels voor bedrijven en mensen die voedsel verwerken. Een van die risico’s zijn ziekmakers in ons eten. Bij ziekmakers kunt u onder andere denken aan; bacteriën, virussen of parasieten.

Andere risico’s zijn de schadelijke stoffen. Dit zijn stoffen die in kleine mate voor komen in onze (dagelijkse) maaltijden. Ook hiervoor geldt dat in de Nederlandse wet voor bijna alle mogelijke schadelijke stoffen er afspraken zijn gemaakt. In deze afspraken staat hoeveel u er dagelijks van binnen mag krijgen. Wees gerust: ‘Als het gaat om schadelijke stoffen in je eten, dan kun je er vanuit gaan dat je eten veilig is.’

(Bron: Voedingscentrum)

Allergenen

Naast de eerder genoemde risico’s valt onder voedselveiligheid ook voedselovergevoeligheid. Dit zijn bepaalde stoffen, allergenen, waar sommige mensen een overgevoeligheidsreactie of ook wel een allergische reactie op kunnen krijgen. Ook hierop zal een voedselverwerker uitvoerig moeten testen, met behulp van producten voor allergenentesten.

Blijf op de hoogte met de Boom nieuwsbrief

Bekijk de laatste aanbiedingen