CO2 Prestatieladder update

18 september 2023 - Bij Boom streven we voortdurend naar een betere toekomst, zowel voor u als voor ons, met speciale aandacht voor de generaties die na ons komen. Bij Boom koesteren we een diepgeworteld commitment aan duurzaamheid. We hebben al talloze omvangrijke en kleinere initiatieven afgerond die bijdragen aan het creëren van een duurzamere wereld. Denk bijvoorbeeld aan ons recent aangeplante bos, ons afval- en recyclingproces en ons grootschalige renovatieproject van ons bedrijfspand waardoor wij het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk behalen.

Bij Boom zijn we constant in beweging en blijven we continu ontwikkelen, op zoek naar nieuwe mogelijkheden. In ons 
energiemanagementplan sporen we voortdurend nieuwe perspectieven, ontwikkelingen en trends op met betrekking tot ons energieverbruik.

Wij zetten ons in voor de vermindering van CO2-uitstoot en energiebesparing binnen al onze bedrijfsactiviteiten (bekijk ons duurzaamheidsbeleid >). Dit betreft niet alleen onze projecten, maar het heeft ook betrekking op de gehele keten. Bovendien trachten we onze medewerkers bewust te maken van het belang van CO2-reductie. Daarom hebben we een ideeënbox geïntroduceerd, waarin suggesties kunnen worden ingediend om onze CO2-uitstoot te verminderen. Op deze manier streven we ernaar om ons energieverbruik voor dit jaar te verlagen (in 2022 bedroeg deze 110.000 kWh). Uiteraard hebben we daarvoor duidelijke bedrijfsdoelstellingen gedefinieerd.

Lees meer over de CO2-Prestatieladder

Het CO2-managementsysteem, bekend als ‘de CO2-Prestatieladder’, sluit naadloos aan bij onze missie en visie. Deze prestatieladder, ontwikkeld door de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO), omvat vijf niveaus. Niveaus 1 tot en met 3 focussen op het verminderen van de uitstoot van onze eigen organisatie en al onze projecten. Niveaus 4 en 5 kijken verder dan dat en richten zich op de CO2-uitstoot in de gehele keten en sector. Bij Boom werken we in lijn met niveau 3 van de CO2-prestatieladder.

Bent u benieuwd naar de berekening van onze totale CO2-uitstoot? Neem dan een kijkje in onze CO2-footprint.